Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ….ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !!

 
Το νομοσχέδιο-ταφόπλακα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ψηφίστηκε στη βουλή στις 24 Αυγούστου. Μάλιστα παρά τις προηγούμενες εξαγγελίες της ΝΔ τώρα η κυβέρνηση είχε τη συναίνεσή της, καθώς και του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη, με αποτέλεσμα μια ισχυρή πλειοψηφία. Το νομοσχέδιο έχει ελάχιστες αλλαγές που αφορούν τη διοίκηση. Συνολικά αποτελεί ένα έκτρωμα που αν εφαρμοστεί θα πρέπει να ξεχάσουμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Οι περικοπές θα είναι τεράστιες, οι σπουδές θα είναι ένας μαραθώνιος ανταγωνισμού. Ο στόχος είναι ένας πειθαρχημένος φοιτητής που θα σπουδάζει σε ένα πανεπιστήμιο επιχείρηση.Από αυτό το νομοσχέδιο είναι πολύ ικανοποιημένη και η ακροδεξιά (λόγω της ουσιαστικής κατάργησης του ασύλου). Δε θα εκπλαγούμε αν δούμε το επόμενο διάστημα τις νεοναζιστικές συμμορίες να συνδράμουν ακόμα μια φορά σε αστυνομικές επιχειρήσεις καταστολής κινητοποιήσεων. 



Τα τείχη της αντίστασης ορθώνονται σιγά σιγά. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα στα πανεπιστήμια μυρίζει μπαρούτι. Δεκάδες σχολές είναι κατειλημμένες. Το χαρακτηριστικό των συνελεύσεων μέχρι τώρα είναι η μαζικότητα, η διάθεση για πολιτική συζήτηση, η όρεξη για δράση. Ήδη έχουν προγραμματιστεί κοινές εκδηλώσεις με καθηγητές και εργαζόμενους  μέσα στις σχολές που τελούν υπό κατάληψη. Παράλληλα, οι περισσότεροι σύγκλητοι έχουν πάρει απόφαση για αναβολή της εξεταστικής τουλάχιστον μία εβδομάδα, με αποφάσεις εναντίον του νόμου. Δυστυχώς η ΠΟΣΔΕΠ δεν έχει δείξει ακόμα διάθεση να οργανώσει τον αγώνα. Ακόμα και οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ έχουν δηλώσει πως θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αν και όπως έδειξαν οι συνελεύσεις ο κόσμος στηρίζει τα αγωνιστικά πλαίσια και δεν εμπιστεύεται τις καθεστωτικές παρατάξεις.


Οι σχολές μας κέντρα αγώνα του πανεκπαιδευτικού ξεσηκωμού
Για να οργανωθεί το κίνημα με προοπτική νίκης πρέπει κάθε σχολή να γίνει ορμητήριο αγώνα και κέντρο συντονισμού. Να υπάρξει ουσιαστική σύνδεση με τους εργαζόμενους  και τους καθηγητές του πανεπιστημίου. Να αποτελέσουν ζωντανά κύτταρα σύνδεσης με την κοινωνία ώστε να την έχουμε σύμμαχό μας. Σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί και η Πρωτοβουλία Αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, όπου συμμετέχουν άτομα και συλλογικότητες από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι ο καλύτερος συντονισμός και η οργάνωση κοινών δράσεων φοιτητών-καθηγητών-εργαζομένων σε κάθε κατειλημμένη σχολή, σχολείο και γειτονιά. Κλειστή σχολή δε σημαίνει λουκέτο, σημαίνει ότι οικειοποιούμαστε το χώρο στον οποίο σπουδάζουμε και είναι ευκαιρία να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να διαμορφώσουμε και να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο μάχης.


Να συνδέσουμε τις πλατείες με τις σχολές.
Ο κόσμος όλο το προηγούμενο διάστημα έχει δείξει ότι έχει μεγάλη διάθεση να συμμετέχει και να οργανώνεται, όλο το προηγούμενο διάστημα με τις πλατείες και  καταλαβαίνει ότι αυτή η μάχη θα είναι συνολική. Αυτό το νομοσχέδιο θα πέσει αν πέσει και η κυβέρνηση. Η στόχευση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση είναι συνολική και συνδέεται με τις επιταγές της Ε.Ε. Αυτή η κυβέρνηση είναι που ψήφισε τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο. Αν θυμηθούμε λίγο το διήμερο 28-29 ιούνη θα καταλάβουμε πόσο φοβούνται τους μαζικούς και μαχητικούς αγώνες. Το κάλεσμα «επανεκκίνησης» είναι στις 3 /9 στις 7μ.μ στο Σύνταγμα. 


Όλοι-ες στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 8/9 και στη Διαδήλωση της ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη
Χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και εκπαιδευτικοί έχουν ήδη δώσει το επόμενο ραντεβού του κινήματος, στις 8 Σεπτέμβρη. Θα είναι σταθμός για τον συντονισμό των χώρων της εκπαίδευσης. Επίσης η διαδήλωση στη ΔΕΘ αποτελεί ορόσημο για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Φέτος για τους φοιτητές αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί στη διαδήλωση μπορούμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα και μαζί με όλον τον υπόλοιπο κόσμο πως ο νόμος τους δε θα εφαρμοστεί. 


*Κατάργηση του νόμου πλαισίου  *Κάτω τα χέρια από το άσυλο *Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους
*Να πέσει το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο *Να φύγουν κυβέρνηση –τρόικα
*Δε χρωστάμε Δεν πουλάμε Δεν πληρώνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πες το ρε μεγάλε!